T in een kopje

Wel subsidie op tuinen, maar niet op taal.

Vorige week fietste ik langs Kasteel Vaeshartelt – een mooi hotel en restaurant bij mij in de buurt – en zag daar een groot bord met daaronder een verrassende tekst. In eerste instantie werd ik gegrepen door de hoofdletter G van ‘Gesubsidieerd’, maar vervolgens rezen mij de schaarse haren te berge bij het zien van de regel helemaal onderaan. Blijkbaar heeft niemand de moeite genomen om de taal even te controleren. En dat op zo’n groot bord.

Nee, dan mijn kwaliteitskrant. In een kopje in de Volkskrant stond een paar weken geleden het volgende: ‘Shell betaald 1,5 mld. voor grond in Texas’. En dat in een kopje. Dat zou iemand op de redactie toch gezien moeten hebben.

Eén reactie op “T in een kopje”

  1. Michiel schreef:

    Pijnlijke fout op zo’n groot bord! Kijkend naar de teksten die ik zelf corrigeer, staan d/dt-fouten tegenwoordig met stip op 1. Het niveau van het onderwijs in de Nederlandse taal is de afgelopen jaren met rappe schreden achteruitgegaan. Een veeg teken dat zelfs redacteuren en journalisten deze fout steeds vaker lijken te maken.

Laat een reactie achter