Het is crisis. En crisis betekent bezuinigen. Maar ja, ‘bezuinigen’ en ‘bezuinigingen’ zijn zulke nare woorden. Die vallen niet goed bij het volk. Toen presentator Rob Trip van Buitenhof vanmiddag minister Plasterk van OCW aansprak op mogelijke bezuinigingen, vermeed de minister dat woord dan ook angstvallig. In plaats daarvan kwam hij met een geweldig nieuwe vondst, een veel betere term dan ‘ombuigingen’ uit een vorige crisis. Plasterk zei dat het kabinet werkgroepen heeft ingesteld voor ‘heroverwegingen’. “We gaan nu heroverwegen voor 20%,” zei hij. “We gaan niet zeggen dat we het allemaal gaan doen. We gaan het overwegen.” Aha. De ‘heroverwegingen’ leiden uiteindelijk dus tot een voorstel voor bezuinigingen. Toch zul je zien dat ‘heroverwegingen’ blijft hangen. Dat klinkt gewoon een stuk minder erg.